zaterdag 12 oktober 2013

pompoensoep

Vandaag komen familie en vrienden op viste voor de 8 jarige zoon!
Dus ja, ik sta alweer in de keuken.. Ik doe het zelf, ik klaag er ook niet over.. Ik vind het ook best leuk.
De taarten zijn klaar dus die hoefde ik niet meer te maken maar je weet natuurlijk nooit of er mensen blijven plakken dus dan is het wel zo aardig als je wat te eten hebt.
Ik sta dus om half 10 's morgens pompoenen te snijden, of eerder te slachten want die krengen zijn keihard. Ik ben helemaal dol op pompoen. Nog niet zo lang geleden heb ik het ontdekt, misschien 1 of 2 jaar en ik heb heerlijke recepten van internet. Zo ook deze Jamaicaanse pompoensoep!! Een echte aanrader. Waarom t Jamaicaanse pompoensoep heet snap ik niet want er moet Thaise groene curry doorheen! Ik was nooit goed in aardrijkskunde maar naar mijn weten ligt Thailand niet in Jamaica, toch?? Hoe dan ook, het is superrrrr lekker en daar gaat t om!! Als ik t alleen maar via internet zou kunnen laten ruiken...dat zou geweldig zijn, de geur is al goddelijk namelijk.

pompoensoep nog in de maak
Vanmorgen was het even droog hier dus toen ik aan het slachten was is manlief met zoon vertrokken naar t strand om de metaaldetector uit te gaan testen. Ze hebben fijn schroeven en bierdoppen weten te detecteren..hahaha

We hebben het feestje weer overleefd. Storm zelf heeft de hele middag gegamed, met Sam en zijn beste vriend, maar dat mag als je een nieuw spel krijgt voor je verjaardag toch? ik vind van wel. Het was erg gezellig en we hebben zelfs nog over van de worteltaart en ook nog genoeg pompoensoep.

En...ratatatatatata: Ik heb er een klant aan over gehouden!! Het dochtertje van vrienden loopt nu in een " kakelbont original" rokje rond en er is er nog 1 in bestelling die ik kan gaan maken voor haar!!

1 opmerking:

 1. Oehhhh, pompoensoep is zooooooooo lekker!
  Categorie comfortfood.
  En ja. slachten is ook het woord dat wij ervoor gebruiken, mannnnn wat een klus.
  Ik heb ook een recept op mijn blog staan.
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen