woensdag 16 oktober 2013

stoffige zaken

Gisteren heb ik ook nog effe gewerkt in mijn atelier. Ik hou er zo van. De regen tikt op het zolderraam, de wasmachine draait naast me. Het is er klein maar fijn en ik word er blij van. Al die heerlijke stofjes en kleurtjes.

13 november sta ik op de inloopmarkt op mijn oude werk (kinderdagverblijf) en ik bedacht me dat ik dan wel meer babybroekjes nodig heb en mutsjes.
Dus ik heb heerlijk genaaid vandaag.

Hou de site in de gaten!!! want binnenkort zet ik wat babybroekjes online. Broekjes om blij van te worden met mooie vrolijke printjes en kleuren en van biologisch katoen jersey!! Net zoals de raglan shirts uit mijn collectie. Ik heb een heerlijke werkplek op mijn zoldertje en als ik beneden kom om een boterhammetje te eten en vervolgens weer naar boven ga zeg ik tegen mijn vent: "Ik ga weer naar de zaak hoor". Ik moet er zelf elke keer weer om lachen. LOL
Om 5 uur kijk ik op mijn horloge voor de tijd en ik denk: "ik ga naar huis, eten maken"en ik loop 2 trappen af. Hoe geweldig is dat??
Niemand die zegt: werk eens door!! of "we doen het anders"..Nee we doen alles zoals ik het bedacht heb en ik het leuk, mooi en goed vind!

Vandaag had ik weer naailes en ging ik verder aan de broek die ik voor Sam wilde maken. Weer niet eens aan naaien toegekomen maar genoeg uitleg gehad om thuis verder aan de slag te kunnen.
Zo soepel als dat je verwacht dat t zou gaan, of zou hopen dat t zou gaan gaat het niet hoor. Ik heb de kinderen ook nog wat nieuwe woorden geleerd omdat ik een spontane aanval van gilles de la tourette kreeg toen mijn broek vast zat in mijn naaimachine. Ik moest dat halve ding demonteren om t los te krijgen. Maar t is goed gekomen hoor
Toen de broek klaar was vond ik m wel wat saai, zo helemaal groen. Dus ik heb m effe opgeleukt. Een kakelbonte touch kan niet ontbreken natuurlijk. Van te voren had ik heel andere ideetjes over hoe ik m zou oppimpen maar die zijn veranderd in dit en ik ben er best tevreden over, al zeg ik t zelf. Sam slaapt nu natuurlijk dus ik weet nog niet of hij er ook blij mee is, maar ik denk t wel, hij heeft namelijk een goede smaak.
2 opmerkingen:

  1. Mooi gelukt zeg! En zo snel klaar, woensdag was je nog aan het knippen.
    Groetjes, Nathaly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh wat een lekker kamertje heb je! Daar droom ik van, ik zit met al m´n troep midden in de woonkamer. Daar maak ik geen vrienden mee. Zeker s´avonds haadden ze hier in huis nog al moeite met de naaimachine. Ben van ellende maar gaan haken. Als het schip met dubbeltjes komt, komt er een dakkapel en vorder ik het kleine kamertje. Broek is leuk. En ik zou heel graag de peuter zijn in die snoepwinkel broek!

    BeantwoordenVerwijderen