dinsdag 22 oktober 2013

Echt HEMA


Vanmorgen hebben we bij de HEMA ontbeten omdat er hier een nieuwe stoppenkast geïnstalleerd werd. De kids wilde natuurlijk nog even dirtyworden. Nou ben ik een paar weken geleden in de hema al aangesproken dat ze me op camera beelden hadden gezien.
Maar goed ik zei tegen de kids: Als je het gewoon maar weer opruimt nadat je de foto hebt gemaakt is het goed.Zelf liep ik even verder om nog wat rond te kijken. Hoogstwaarschijnlijk werd ik alweer gesignaleerd door de hemagestapo en werd er al een speciale code omgeroepen: "code 7 gangpad 5"of zoeits.
Maar Storm werd dus in de kraag gevat toen hij het woord PIS neerlegde. Een HEMAmedewerker zei tegen hem dat het niet mag en dat ze de volgende keer wel even de politie zou bellen. Alsof die dat serieus gaan nemen?? Ik zie het al helemaal voor me:

"hallo spreek ik met de politie?"
" ja wat kan ik voor u doen?"
 "wilt u direct komen we hebben hier in de hema een jongetje die het woord PIS van chocoladeletters heeft neergelegd"
"oké we komen er meteen aan"

Oh ze zei ook nog dat zijn moeder kinderachtig is!! Hiermee probeerde ze mij te beledigen.
Echter is "kinderachtig"een geweldig compliment!! Ik ben liever Kinderachtig dan dat ik zo'n chagrijnige ouwe HEMAtaart word hoor die nergens om kan lachen.
Echt waar, mijn bloed kookte toen Storm het mij later vertelde. Ik wilde eigenlijk wel even op haar afstappen maar ik heb mezelf bedwongen. Beetje staan rellen in de HEMA leek me ook weer zo aso.
Dus thuisgekomen heb ik een officiele klachtenbrief geschreven deze doorgemaild naar het hoofdkantoor van de HEMA in Amsterdam en natuurlijk wat klachtensites afgewerkt en 1 brief stuur ik naar de vestiging hier in Hellevoetsluis. Of het helpt weet ik niet maar ik heb mijn frustratie tenminste kunnen uiten en dat voelt goed.

Tevens wil ik iedereen oproepen om zoveel mogelijk vieze woorden te leggen in alle HEMA vestigingen maar vooral in Hellevoetsluis want daar moet er zeker meer gelachen worden.

hier de brief die ik geschreven heb:



Geachte meneer/mevrouw,



Naar aanleiding van ons bezoek vanmorgen aan jullie HEMA-vestiging (hellevoetsluis struytse hoeck) wil ik een officiële klacht indienen tegen een van uw personeelsleden die mijn zoon op een ongepaste manier bejegend heeft en tevens geprobeerd heeft een beledigende opmerking over zijn moeder te maken tegen hem..



Ik ben de dirtyworder die wel eens vieze chocoladeletterwoorden heeft gemaakt. Enkele weken geleden werd ik hier op een normale manier op aangesproken door een personeelslid. Zij vertelde dat de camera het had vast gelegd en dat ze mij herkende. Zij was heel vriendelijk en we hebben even gepraat over dirtywording. Het is een manier om mensen een lach op hun gezicht te toveren. De wereld wat vrolijker en gezelliger te maken.

Nadat ik dus vanmorgen met mijn zoons bij jullie heb ontbeten en wij nog een rondje door de winkel liepen wilden mijn kids nog een woordje neerleggen. Ik heb gezegd dat t mocht als ze na de foto de letters weer terug zouden leggen, niks mis mee dus.

Vervolgens hoor ik later van mijn jongste zoon dat hij door een van uw medewerkers werd aangesproken toen hij het woord “pis” aan het neerleggen was bij het cadeau papier en de foto wilde maken. Zij vertelde hem dat hij dit niet mocht doen en dat ze de volgende keer wel even de politie zou bellen. Ook zei ze dat zijn moeder kinderachtig is. Als zij gewoon aan hem gevraagd zou hebben wat hij aan het doen was dan had hij naar alle waarschijnlijkheid geantwoord met: |”ik ruim het zo weer op hoor mevrouw” maar dit deed zij niet. Zij vond het nodig om mijn zoon te bedreigen met de politie erbij te halen en om zijn moeder proberen te beledigen.

Ten eerste zal de politie niks doen als je ze belt dat er een jongetje het woord pis in chocoladeletters neerlegt in de winkel. Ten tweede het bedreigen en bang maken van kinderen valt wel onder psychische kindermishandeling hetgeen weldegelijk strafbaar is.

Dat zij dan ook nog probeert mij te beledigen tegenover mijn kind is tevens iets wat niet door de beugel kan. Persoonlijk vat ik het woord “kinderachtig” eerder op als een compliment. En zou ik uw medewerker willen adviseren ook eens wat “kinderachtiger” te worden als dit betekent dat je meer kan lachen in het leven.

Ik vind dus dat de persoon in kwestie (staat vast op jullie camerabeelden) dient te worden aangesproken op de manier waarop zij mijn zoon benaderd heeft. En ik vind dat excuses op zijn plaats zijn.



Hoogachtend,



Miranda





 

6 opmerkingen:

 1. Nou jaaaaa zeg, wat een raar mens zeg, die HEMATAART dan he, ik kan er hartelijk om lachen, niet dat hij zo te woord is gestaan natuurlijk maar de hele word-joking, prachtig, zouden meer mensen moeten doen, wordt de wereld een stuk vrolijker van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me wel voorstellen dat ze geen dirtyword in hun winkel willen hebben liggen, dat is dan ook het enige dat ik ervan begrijp. Maar aanspreken moet gelijk altijd en overal zo agressief! Ze mogen best zeggen dat ze dat liever niet hebben, maar dat kan toch ook vriendelijk? Dus daar heb jij terdege een punt om een klacht in te dienen! Whahahaha, gegroet mede-viezewoordenlegger XX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach als zo' kind alles weer netjes neerlegd, is er toch niks aan de hand? Gezeur om niks. Mensen kunnen niet meer tegen een grapje tegenwoordig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooh hou ons op de hoogte, ik hoop dat de taart een heeeeeele excuusbrief aan letters moet leggen aan je zoontje en dat hij alle letters krijgt, hup hema-taart je kunt het!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Politie? Ja hallo, hier Hema Hellevoetsluis. Kunt u direct komen? We hebben hier een kind dat vieze woorden legt met chocoladeletters! En neem de zak van Sinterklaas mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sjonge jonge wat een trieste tr..,mooie brief heb je geschreven,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen