zaterdag 4 januari 2014

positive vibes

Een nieuw jaar, nieuwe kansen..
Ten eerste wil ik iedereen een heel gelukkig en kleurrijk nieuwjaar wensen.
Ik ben blij dat de feestdagen weer voorbij zijn, al waren ze dit jaar best stressloos moet ik toegeven. Dat is ook wel eens anders geweest.

Tot 17 maart heb ik nog maar met mijn startperiode van het UWV om mijn bedrijfje goed op de rit te krijgen. Er echt van in mijn levensonderhoud voorzien kan ik nog steeds niet. Ik heb immers zoveel geïnvesteerd dat ik eerst dat moet terug verdienen eer ik winst kan maken. Het is niet makkelijk, en dat is me al meerdere malen verteld door collega ZZP-ers. En ze blijven maar hameren dat ik vol moet houden en niet op moet geven want wat ik maak is zo leuk en uniek, bla bla bla...Soms geloof je er zelf gewoon even niet meer in. En denk ik: dit wordt nooit wat!!
Maar dan komt er opeens een nieuwe impuls van buitenaf. Een vrolijke opgewekte enthousiaste wervelwind, in de vorm van Ilse.
Ilse ken ik via facebook. Ooit reageerden wij allebei bij een gemeenschappelijke vriend op een bericht op zijn facebookpagina. Zo raakten we daar aan de praat, we voegden elkaar toe als vriend en wisselden telefoonnummers uit. Zij bestelde een leuke gehaakte set van muts en sjaal bij mij voor haar dochter en vorig jaar rond deze tijd zagen wij elkaar voor het eerst live toen zij vanuit Woerden ons hier kwam opzoeken. Ook dat was reuze gezellig.
De afgelopen 9 maanden heeft zij een opleiding gedaan om beroepsouwehoer te worden zoals ze het zelf noemt. Communicatie adviseur dus.
Ze kwam met haar dochter met armen vol met kralen, strikjes, stofjes, lintjes die ze niet meer gebruikte en die ik kon overnemen. Ook had ze een gaaf uilenschrift bij zich waarin wij wel even een marketingplan gingen schrijven.
Ze had allemaal leuke ideetjes waardoor ik weer nieuwe energie kreeg en nieuwe zin om door te gaan en niet op te geven. We zijn gaan googelen naar winkeltjes waar mijn kleding eventueel tussen zou passen, googelen naar markten voor 2014 om te gaan staan, op zoek gegaan naar groothandels in stoffen om goedkoper in te kunnen kopen. We zijn de hele dag bezig geweest tot half 8 's avonds.
Ik bakte tussendoor pannenkoeken en Ilse zocht verder op internet naar dingen. Tussen het bakken door wierp ik af en toe een blik op de laptop. Wat fijn, zulke verse nieuwe ideeën en positieve energie. Dat was net wat ik nodig had. Want door de mensen die mijn kleding als duur bestempelen werd ik wat down en raakte ik mijn motivatie kwijt. Ik weet dat mijn kleding niet duur is..Het kan natuurlijk zijn dat het niet in iemands budget past, maar dat is iets anders dan dat het duur is. Het kan ook zijn dat je het er niet voor over hebt en dat je liever een rokje van 5 euro koopt op de markt. Het kan allemaal. Maar mijn kleding is anders. Mijn kleding wordt eerlijk met liefde gemaakt en is uniek, kleurrijk en origineel. En de mensen die dat belangrijk vinden zijn mijn doelgroep.
Dankjewel Ilse voor je positieve energie, het was net wat ik nodig had. Ik beloof je: ik zet door en geef nog niet op!! Desnoods een baantje in de jumbo ernaast.

4 opmerkingen:

 1. Ja af en toe is er gewoon iemand nodig die zegt alles komt goed en ga door...
  Mensen die het te duur vinden heb je altijd erbij.
  Ze vergeten gewoon dat het zelfgemaakt is en heel unique.
  Ik wens je heel veel succes met je bedrijf

  Groetjes uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 2. yeh! you go girl! het duurt gewoon even maar komt vanzelf. Hier gaat het eindelijk een beetje lopen maar dat kan ook aan de maand gelegen hebben. We zien wel. En duur? tja soms leg ik mensen uit dat ik ongeveer een euro per uur verdien. Duur is idd iets anders dan veel geld. Bij de HEMA (haha, jouw winkel he) verkopen ze ook shirtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je maakt geweldig vrolijke kleding tegen een heel nette prijs! Er zijn absoluut kopers voor... jullie moeten elkaar alleen nog vinden!
  Sta je nog op de Ukkie-dag volgende week?
  Groetjes, Nathaly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik hoop het, ik heb ze gemaild omdat bellen steeds niet lukte...ik hoop dat dat ik bij jou en carola kan staan, lijkt me gezellig

   Verwijderen