maandag 27 januari 2014

Toch een operatie voor Beppie

Arme Bep, wat hebben we een zorgen om dit lieve kleine wezentje.
Wat voel ik me schuldig dat ik niet heb voorkomen dat ze van de trap lazerde.
Inmiddels ligt er een ikea rolkussen tussen de eerste en de tweede trede van onze open trap in de woonkamer om te voorkomen dat ze er nog op kan klimmen want ze had zich er alweer aan gewaagd met dr gebroken heupkopje, gek beest.
Ja gebroken heupkopje, je leest het goed.
Vrijdag zijn we voor controle naar de dierenarts geweest en is er weer een foto gemaakt omdat ze nog steeds haar pootje niet gebruikte en nu was het duidelijk te zien dat er een breuk was in haar heupkop.
De dierenarts zou overleggen met de specialisten in Dordrecht en me daarna terug bellen.
Ze belde dezelfde avond nog terug met het verhaal dat er geen pin in gezet kon worden omdat het te klein is. Rust alleen zou het ook niet goed mee komen dus een heupkopresectie was de juiste keuze.
Vandaag heb ik de originele röntgenfoto's opgevraagd en deze doorgemaild naar de dierenarts in Sleeuwijk waar de fokker waar we onze hondjes vandaan hebben zo tevreden over is. Vrijdag had ik namelijk een foto die ik gemaakt had met mijn mobieltje naar hun doorgemaild en kreeg ik als antwoord dat het een onduidelijke foto was maar dat het volgens hem met rust ook wel goed zou kunnen komen. Opereren kon immers altijd nog. Maar nu ik de goede originele foto stuurde antwoordde hij met het verhaal dat hij niet op de stoel van een collega wilde gaan zitten en dat we als we zijn advies wilden we met de patiënt langs moesten komen. Ik dus maar gaan bellen met die dierenarts in Dordrecht waar onze dierenarts contact mee had gehad. Die zegt: heupkopresectie zo snel mogelijk! Ze halen het heupkopje dan weg en de spieren nemen de taak over, ze zal er snel alles weer mee kunnen doen. Zij hebben veel ervaring met dit soort "gevallen" en zijn gespecialiseerd in orthopedie. Hij weet zeker dat dit niet vanzelf goed kan komen met rust. Als het al goed aan elkaar zou groeien, wat hij niet verwacht, dan zou ze al snel artrose krijgen omdat dit gebied niet goed doorbloedt wordt.Dan is een operatie alsnog nodig. Dus voor aanstaande woensdag hebben we een afspraak gemaakt. Om kwart voor 9 moet ik er zijn en dan mag ik erbij blijven totdat ze slaapt. Wat een toestand.

2 opmerkingen:

  1. pffffff heeeeeel veeel sterkte ook met de revalidatie KNUFFFFF
    X Es en een hele dikke lebber van haar naamgenoot

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh niet jezelf iets kwalijk nemen hoor,daar kun je niets aan doen en ook niet voorkomen dat het gebeurd,het gaat vaak zo onverwachts en snel,ik hoop dat alles goed komt,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen