woensdag 25 december 2013

bruin vlekje


Heel kort geleden, ergens hier niet ver vandaan, leefde een gezin in een doodgewoon rijtjeshuis. Het gezin bestond uit een langharige man, een roodharige vrouw, 2 stuiterende en kibbelende zoons, 3 hongerige katten, een volwassen mopshond, een puppy mopshond en in de tuin stond nog een hok met 2 cavia´s.
De man des huizes moest deze kerstdagen werken en daarom hadden de vrouw en de kinderen besloten om op de eerste kerstdag pyjamakerst te vieren. Heel ontspannen met zijn drietjes heel de dag chillen in pyjama´s. Het leek wel een sprookje, zo mooi was dit vooruitzicht.
Degene die als eerste wakker is en naar beneden gaat had de taak om de honden uit te laten. Zoals de vrouw aan de kinderen had uitgelegd moet de puppy zo snel mogelijk naar buiten omdat deze nog niet zo lang alles kan ophouden. Deze eerste kerstdag was de oudste zoon degene die als eerste naar beneden afdaalde en dus de taak had om de honden uit te laten maar er ging iets mis.
De vrouw die boven nog nietsvermoedend lag te slapen werd gewekt door de volwassen mopshond die tegen haar bed aan stond te springen. Nadat zij wakker geworden was trok zij haar vachtlaarzen aan en nam de hond mee naar beneden. Daar zag zij dat de hele woonkamer vol stront lag en ze werd zo blij. Toen ze in de bench keek en zag dat deze ook vol stront lag kon haar geluk niet meer op. Eindelijk kon ze doen wat haar het aller gelukkigste maakte op aarde, namelijk stront opruimen en schoonmaken. Maar voordat zij dit ging doen leek het haar verstandig om zelf ook maar de honden uit te laten en zo vertrok zij , gekleed in haar pyjama, vachtlaarzen en badjas van pip, naar buiten. De puppy deed niets meer, die had immers al het hele huis bevuild. De volwassen mopshond dook echter gelijk het struikgewas in om haar behoeftes te doen. De vrouw begroette nog een andere honduitlater, die ietwat vreemd stond te kijken toen hij de vrouw in haar badjas zag lopen. Blijkbaar had deze persoon nog nooit van een pyjamakerst gehoord.
Thuisgekomen kon het feest beginnen. De toiletrollen werden tevoorschijn getoverd en de stront werd opgeruimd. Natuurlijk waren er nog bruine vegen over op het laminaat van de woning. De vrouw pakte dolgelukkig haar dweil en dweilemmer en vulde de emmer met heet water en schoonmaakmiddel. De deken die in de bench lag zat ook vol bruine vlekken en deze nam zij mee naar de zolder alwaar de wasmachine zich bevond. Ze gooide de deken erin en deed er ariel bij en zette hem op een 60 graden programma. In de slaapkamer, alwaar de man die ´s middags pas moest gaan werken, nog lag te stinkslapen pakte zij een schone deken voor in de bench. Toen zij langs haar bed liep zag ze dat waar de volwassen mopshond tegen haar bed had staan springen nogal wat bruine afdrukken gestempeld stonden op haar hoeslaken. De vrouw werd nog gelukkiger dan dat ze al was. Nu kon ze namelijk ook nog haar bed verschonen. Maar eerst moest er gedweild worden. De man lag immers ook nog te slapen in dit met stront bestempelde bed.
De schone deken werd in de schoongemaakte bench gelegd en de puppy werd erin gestopt met een lekker kluifje. De gameverslaafde kinderen, die op kerstavond van hun langharige vader minecraft voor op de Playstation hadden gekregen, werden met de volwassen mopshond op de bank geïnstalleerd met een controller in de hand. Zo kon de vrouw heerlijk gaan dweilen.
Toen het vloertje opgedroogd was kwam de langharige man alsof er niets gebeurd was naar beneden om een bakkie koffie te zetten. Hij liet de puppy uit de bench. Deze rende blij rond in de schone woonkamer en hurkte vervolgens naast de eettafel om daar opnieuw een schattig klein drolletje neer te leggen. De vrouw gunde haar liefhebbende echtgenoot nu de eer deze drol op te ruimen, want zo was zij, zij gunde een ander graag ook geluk.
En zo begon ergens hier niet ver vandaan een geweldige pyjamakerst in een huis vol vrede.

Amen.


3 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig sprookje! Gelukkig liep het ook nog goed af. Fijne pyamakerst dan maar. Mij heb je in ieder geval een vrolijke kerst bezorgd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh oh ik moet hier heel erg lachen dan om jouw toepasselijke achternaam bij dit verhaal...kinderachtig, ik weet t, en super flauw maar goed, lachen is gezond toch. en je kan maar beter aan alles een positieve draai geven.

   Verwijderen
 2. Strontvervelend!
  Ik wens je een fijne tweede kerstdag die naar bloemetjes ruikt!

  BeantwoordenVerwijderen