dinsdag 28 januari 2014

operatie week later in Sleeuwijk

Ik kreeg vanmorgen weer een appje van de Fokker die zo zweert bij de dierenartsen in Sleeuwijk en ook op Instagram kreeg ik veel goede berichten over hun. De twijfel sloeg dus weer toe en daar heb ik zo'n hekel aan. Ik heb nogmaals op hun site gekeken en ik kreeg er toch een beter gevoel bij en heb ze nogmaals gebeld om te vragen of we de operatie daar kunnen laten doen. Zij belden net terug. Ze hebben  nu met 2 artsen de originele foto bekeken en kwamen ook tot de conclusie dat als er niks aan gedaan wordt er sowieso artrose zou optreden en dat dus de heupkopresectie het beste is wat kan gebeuren. Bij hun kan het echter pas volgende week woensdag. Bij deze dierenkliniek mag je echter bij t onder narcose gaan zijn en daarna kun je als je wil achter glas de operatie volgen en zodra je dier naar de recovery gaat mag je er gelijk bij zijn omdat ze van mening zijn dat het eigen baasje beter is in het troosten van het dier dan hun. Dit zijn allemaal punten waar ik mij veel prettiger bij voel. De operatie ga ik ook zeker bekijken, het duurt een uurtje. Vanmorgen heb ik op YouTube een filmpje gekeken van een heupkopresectie bij een kat. Ik kan daar wel tegen, vind operaties op tv ook altijd wel boeiend behalve dan als het in ogen is. In Dordrecht zou ik haar om kwart voor 9 brengen en bij de narcose mag je er dan ook wel bij zijn maar daarna moet je weg en mag je je dier pas weer om 4 a 5 uur komen ophalen. Nu hoef ik er pas om half 11 te zijn en kunnen we waarschijnlijk, als alles goed verloopt om 13 uur alweer weg. Mijn gevoel zegt gewoon dat dit beter is en ik volg mijn gevoel maar. Straks maar even wat meer pijnstilling vragen aan onze eigen dierenarts want die zou ook nog bellen. Die zal het er wel niet mee eens zijn maar ja, tis ons beessie hoor.
Verder gaat t best wel goed met Bepster hoor. Ze zit alleen steeds in amazonezit zeg maar als een soort van diva op een chez longe met dr zere pootje onderlangs geschoven. Ze probeert te spelen en soms hebben we moeite om haar rustig te houden dan stoppen we haar maar even in de bench en dan gaat ze wel slapen. Piesen en poepen doet ze in de achtertuin want hele wandelingen is natuurlijk niet goed. Ze is echt al bijna zindelijk. Heel af en toe nog eens een plasje of een klein drolletje ergens.Meestal op de mat voor de deur, die kan zo de was in dus no problem. Maar meestal tikt ze met haar pootje tegen het kattenluikje aan als ze naar buiten wil en dan rennen we naar de deur om deze open te doen. Zusje laten we dus alleen uit, ook wel saai hoor met 1 hondje. Het is even niet anders.


6 opmerkingen:

 1. Oooohhh die laatste foto van t stel, heerlijk. Maar goed je moet je gevoel volgen dat is t beste. Ik hoop dat de kleine meid snel opknapt na de operatie. Nog een goeie week dus. Kleine skeet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed besluit! Wie gaat Beppie opereren? Marco of Walter?? Wij komen er al jaren en idd het erbij mogen blijven en gelijk mee de uitslaapkamer in is zo fijn en belangrijk XXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat je er goed aan doet om je gevoel te volgen. Beppie houdt nog wel even vol. Dieren zijn wat dat betreft veel minder erge mietjes dan mensen ;-) Wat een scheetjes in dat mandje. En de foto erboven is toch wel schattig, al is het natuurlijk heel niet leuk dat ze zo moet zitten. Heel veel sterkte met mopsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moeilijk is dat,maar als er goede berichten over zijn,zou ik het zeker doen,och ik vind jou moppies zo leuk en lief,fijne avond,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit kennelijk zo plaatsvervangend in de zenuwen dat ik dacht dat het nu al volgende week was. Mijn sterktewensen voor vandaag heb ik dus weer even weggehaald ;-) Terwijl ik jullie natuurlijk wel sterkte wens, maar...nouja, je snapt. Dikke knuffel voor Beppie. En voor Zusje ook 1 natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen