vrijdag 25 juli 2014

Polleur

Bij ons is op vakantie gaan best een puntje..Manlief wil het liefst luxe, buitenland, grote zwembaden met ligbedden en dat soort shizzel, waar we helemaal de centen niet voor hebben en ik wil t allerliefst een camping. Ooit op een dag wil ik zo'n volkswagen camperbussie, die vind ik zo gaaf of een hele coole caravan en m dan pimpen in retro stijl. Maar dat zijn dromen..Ook die centjes heb ik niet.

Het werd dus dit jaar Polleur, een plaatsje vlakbij Spa, in de Ardennen. Een goede compromis want: buitenland en een stacaravan dus wel een eigen plee wat onder luxe verstaan kan worden. En bovenal te betalen.

Na een uurtje of 3 rijden, vanwege file enzo kwamen we aan. Vanaf de heuvel keek ik naar rechts en ik zag de camping liggen. Eerste indruk: alles heel dicht op elkaar. We zijn wel op een paar campings in Nederland geweest. De berenkuil, waar we in een hans en grietje huisje verbleven en de Hersthoorn, waar we tot 2 keer toe de pipowagen hebben afgehuurd om een week wakker te liggen op de te dunne matras. Op die campings was ruimte, er waren speelveldjes en bomen. Deze camping is zoiets als sardientjes in een blik. Heeft meer weg van de campings die ik in mijn jeugd zag op lowlands en pinkpop, zo dicht staat alles op elkaar. Maar goed, ondanks dat we in een stacaravan verblijven horen we wel echt op de camping erbij. En het heeft ook voordelen:  Alle voorzieningen zijn op 2 meter lopen. Het zwembad, het winkeltje en de snackbar evenals de receptie. En daar haalde ik de sleutel van de caravan op en de lakenpakketten en ik kocht voor een week wifi.

Ook hebben we wel vaker in Nederland een sta caravan gehuurd maar deze is echt anders als dat we van bijvoorbeeld de roompot gewend zijn. Dit heeft echt iets weg van een caravan maar ook van het huisje van de 7 dwergen. Als manlief op zijn tenen gaat staan raakt zijn hoofd het plafond, hahaha.
Het bed waarin wij moeten slapen is 140 breed of zo, dat wil zeggen het matras wat aan beide kanten ook nog een aantal centimeters uitsteekt over het bed. Ik heb er even op gelegen en het matras is te doen. En ik heb wel mijn eigen kussen bij me..Ik hou van mijn kussen.

De kids wilden meteen naar het zwembad, wat op de foto's op internet veel groter leek, dus zij trokken hun zwembroeken aan. Manlief ging mee en ik bleef in de hut om alles uit te ruimen en schoon te maken. Ik vond het stinken en er zaten vieze vegen op de muren, daar irriteer ik me dan aan. Is het nou mijn eigen vuil dan vind ik het nog niet eens zo erg maar ik ben gewoon een beetje vies van anderen. Dus ik sopte alles af en spoot mijn flower bomb van Victor en Rolf in alle vertrekken en kasten.
Dat bed zou ik ook liever niet met zo'n blauwe lamp bekijken als dat ze in CSI doen..ieuwww ..En die schone lakens uit het lakenpakket waren ook niet vlekkeloos schoon..Maar ach, een kleinigheidje hou je al snel.

De wificode was ook een gedoe. Enkel op de oude laptop waar ik nu op tik is het gelukt om op wifi te komen. en het insternet is mega traaaaaaaggggggg.. Ik kan dus niet eens appen met mijn vriendinnetjes..en ik wil altijd zo graag alles delen. Daarom dan maar zo, gelijk met de halve wereld.

Ach ik vermaak me wel:. de hondenkinders zijn erbij, ik zit in een primitieve krot met een wc die eruit ziet alsof er pis in zit terwijl je echt net hebt doorgetrokken en t onweert, wat wil je nog meer??? Dus ik ben gewoon blij!!

2 opmerkingen: