zondag 27 juli 2014

dag 3: kajakken

Kajakken is natuurlijk iets wat echt bij de Ardennen hoort. Je kan niet in de Ardennen geweest zijn zonder te hebben gekajakt eigenlijk. Dus we besloten dat vandaag maar de dag moest zijn en ik liep naar de receptie om te vragen hoe of wat.. De waterstand bleek erg laag te zijn dus 2 persoonskajaks werden afgeraden. Dat deed ons wel even nadenken vanwege de kids die nog wel eens last hebben van hun piepertje en kunnen gaan piepen als iets niet lukt of meezit.
René en ik hebben het al eens eerder gedaan, gekajakt, lang geleden toen we nog geen kinderen hadden, dat was een goede proef voor onze relatie moet ik zeggen. We moesten toen erg veel  uit de kajak om m aan te duwen enzo maar goed, we reserveerden toch maar.
We moesten eerst naar een andere plaats rijden: Coo heette die plaats. Daar zit dus ook plopsaCoo naast het vertrekpunt van de kajaks.
Het was een 9 km lange route. En ja, we hadden vastlopers en moesten de kajak uit om m los te maken en we werden zeikesnat maar het was ook erg mooi. Prachtige libellen gezien. Met vlinder achtige vleugels, helemaal donker blauw en een fel blauw lichaam. Ook mooie vogels gespot. De omgeveing is natuurlijk ook prachtig. 9 kilometer is echt wel lang maar de kids hebben het super goed gedaan en ik heb ze bijna niet horen klagen. Ik ben trots op ze. Toen we weer terug op de camping kwamen sprongen ze gelijk weer het zwembad in.
Jammergenoeg hebben ze nog geen campingvrienden gemaakt, misschien komt dat nog, misschien niet..we zullen zien. Ze hebben het leuk dus wij ook.


oh, de vogel die we gespot hebben blijkt na enig speurwerk op internet de grote gele kwikstaart geweest te zijn.
en de libelles bleken geen libelles na wat speurwerk maar weidebeekjuffers, prachtige beestjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten