vrijdag 7 februari 2014

Heupkopresectie Beppie

Afgelopen woensdag was het zover en ging onze Beppie onder het mes in Sleeuwijk.
We zijn erg blij dat we voor deze dierenkliniek gekozen hebben. Want niet alleen waren we een stuk minder geld kwijt, we konden door de glazen deuren van de O.K alles zien wat er gebeurde. Ik heb dan ook echt zitten kijken dat er gebeiteld werd in haar bot op een gegeven moment. We mochten gelijk na de operatie bij haar, zo super fijn. Ze was toen wel zielig aan het piepen en zingen en wij konden haar aaien en troosten.
Het is echt bizar hoeveel instrumenten eraan te pas komen om dat vel open te houden en wat voor priegelwerk dat opereren is bij zo'n klein hondje. Het was een alleraardigste dierenarts en ook de rest van het personeel was super vriendelijk. En het belangrijkste: alles is goed verlopen! De operatiedag zelf hebben we natuurlijk heel veel geknuffeld en heeft Beppie heel veel geslapen maar de dag erna werd ze alweer super actief wakker en rende alweer op 3 pootjes door de kamer heen. Over 2 weken mogen de hechtingen eruit gehaald worden bij onze eigen dierenarts en daarna moet ze hydrotherapie. Wat zoiets betekent als zwemmen in bad. Aangezien we geen bad hebben zoeken we dus nog iemand in de buurt met een bad, waar wij onze Beppie in mogen laten zwemmen..hahaha.


hier wordt beppie dr kontje kaal geschoren... ahhh
de operatie is begonnen
na de operatie lag Beppie onder een deken op een warmhoudmatje om weer op temperatuur te komen. Toen haar temperatuur goed was mocht ze mee naar huis.
ook de bekende kuikentjes lamp moest haar lekker warm houden
en de volgende dag is alleen nog het litteken en haar loopje een bewijs van wat er met haar gebeurd is.
Wel nog antibiotica en pijnstilling natuurlijk.


oh ja, helaas ben ik niet uitgenodigd om mee te komen draaien op het kinderdagverblijf waar ik had gesolliciteerd. Echt balen, maar er komt voor mij vast nog iets heel erg leuks, ooit.

2 opmerkingen:

  1. Aaahhhh wat een heerliljk meiske is t ook en wat fijn dát t zo goed is gegaan. Mooi ook dat je er bij aanwezig kon zijn. Dikke knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoop dat ze heel snel weer de oude, uhm jonge is! Lfs

    BeantwoordenVerwijderen