vrijdag 20 februari 2015

Sauna onliner gezocht!!

Eens in de zoveel tijd ga ik met mijn vriendinnetje Jacqueline die ik al meer dan 20 jaar ken naar de sauna. Zij woont in Brabant en wij zien elkaar eigenlijk voornamelijk op onze periodieke saunadates. Aangezien wij allebei niet heel kapitaalkrachtig zijn proberen we dit wel zo goedkoop mogelijk te doen dus afgelopen week gingen we op haar verjaardag want dan ben je gratis, althans bij thermen hollioday in Schiedam. Ik kocht via spa online een ticket voor maar 15 euro. Als je dan die prijs deelt dan is het dus nog maar 7,50 pp in plaats van 30 euro pp. En ook al komen wij niet uit Zeeland: ons bin zuunig!
Thermen holliday bevalt ons op zich heel goed. Het is er mooi en er zijn veel sauna's. Het enige minpunt is de warme douches. Die zijn namelijk niet warm. Als je dan de hele dag in heerlijk warme baden hebt gezeten en je wilt aan het einde van de dag de chloor uit je haar wassen bij je kleedkamer dan sta je onder een koud pisstraaltje, dat is wel echt een domper.
In de sauna kletsen wij gezellig bij en hebben we veel plezier. Vaak valt ons wel op dat niet iedereen plezier heeft. Mensen zien er levensmoe uit, kijken shagrijnig of maken opmerkingen als: "wij komen hier voor onze rust" als wij fluisterd een gesprek voeren in een sauna die niet eens een stilte sauna is.
Best wel hinderlijk is dat. Zouden die mensen nou jaloers zijn op ons dat wij het gezellig hebben?? Wij staan dan meestal maar op en verlaten dan die sauna maar eigenlijk zijn we op zoek naar een goede oneliner die je op zo'n moment tegen zo'n persoon zou kunnen zeggen.
Een zin waarin we wel beleefd blijven maar op een grappige manier duidelijk maken dat zij misschien niet op de goede plek zitten met hun chagrijnige gezeik. Ik bedoel er zijn niet voor niets STILTE sauna's toch??
Wie weet er een goede zin??
Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties..

2 opmerkingen:

  1. Wat raar dat mensen zoveel geld neertellen om in een sauna ongezellig te gaan zitten doen. Ik word juist altijd heel loom en ontspannen.
    Ik heb helaas niet zo gauw een oneliner paraat, ben niet zo'n held op zulke momenten. Maar wel gewoon lekker blijven gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In Nederland is het de gewoonte dat je in de sauna even bijkomt van de drukte van de dag/week dus je komt om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Niet om naar het gekakel van je buurvrouwen te luisteren. Want dan ging je wel een uurtje in de metro zitten. Of in het koffietentje om de hoek. Dus dat in acht nemende is het vrij logisch dat er wat commentaar komt op jullie geklets. En misschien keken die mensen helemaal niet sjacherijnig. Totdat jullie erbij kwamen zitten... Je kunt natuurlijk ook eerst even flink bijbeppen in het plaatselijke koffiehuis onder het genot van een grote punt slagroomtaart en daarna lekker relaxen zonder orale diarree in de sauna. Of je vraagt de huisregels erop na bij de saunamedewerker.

    BeantwoordenVerwijderen