zaterdag 13 december 2014

Pluissie

De psychogeriatrische kat is niet meer..God hebbe haar ziel
De dierenarts vond onder haar buik een tumor zo groot als een ei en vond het ook eigenlijk geen leven meer voor het beestje dat indd blind was en totaal de weg kwijt dus hebben we haar in laten slapen. Beter voor t beestje en beter voor ons.  Na veel gestoei met dettol ruikt het nu weer fris op de zolder.
Storm heeft een dwerghamster nu, waar wij allemaal van mogen meegenieten. De overige katten vinden het beessie ook heel interessant.
De eerste dag bewees Babs al dat een traliekooitje niet veilig genoeg is voor een dwerghamster in Huize Kakelbont. Haar nagels konden namelijk tussen de spijlen door de huid van kleine Pluissie openrijten zodat die kleine baby dwerghamster een open-oorlogs-vleeswond op dr zij had. Het vel hing er bij, als een soort winkelhaak. We waren een beetje in paniek toen we dat zagen. Storm was zo hard aan het huilen dat ik dacht dat hij nooit meer zou ophouden. Na een telefoontje op een zaterdag avond met de dierenarts die dienst had waren we aardig gerust gesteld. Zij vertelde namelijk dat dat soort dingen meestal vanzelf weer goed komen. Toch vonden we het moeilijk te geloven als we naar de hamster keken maar toen de volgende morgen het beessie met het loshangende vachtje en de open vleeswond vrolijk in het radje aan het rennen was kregen we wel het vertrouwen dat ze het zou gaan redden.
Ik schrijf ZE omdat ik eens van onderen heb gekeken hoe het eruit ziet en dat heb vergeleken met de plaatjes en foto's op internet. Ik denk dus dat het een meisje is maar ik zou het net zo goed mis kunnen hebben dus pin me er niet op vast.


Maar goed..Die zondag hebben we gelijk een dichte kooi gekocht voor die arme Pluissie. Een kooi van habitrail ovo. Wat een fantastisch merk is dat. Werkelijk een waar spektakel voor de hamster. Helemaal uit te breiden met allerlei buizen en holletjes zodat je een heuse hamsterkermis kan bouwen.
ZOOOOO stoer..Maar wij kochten enkel een simpele beginnerskooi met externe drink en ren-unit.
Natuurlijk zat ik te hopen dat Storm zou gaan sparen voor de extra buizen met een holletje. Ik vond dat hij nu zelf wel eens mocht gaan sparen. Om dit een beetje te stimuleren, en omdat ik het wat lang vond duren kon Storm extra geld verdienen met honden uitlaten in de regen enzo. Noem het een win win win-situatie: Ik hoefde niet naar buiten de kou in met de honden, Storm vind mij nu de liefste moeder van de wereld en ik zit nu hele dag te kijken naar die hamster in zijn nieuwe uitbouw!! Ik zeg: SLIM!!!!!
Ik ben niet de enige die de hele dag zit te kijken naar de hamster..Babs en Brutus zitten er ook graag bij maar die kunnen gelukkig nu geen kwaad meer doen.
Pluissie is echt een grappig beessie. Ze is totaal niet bang en laat zich makkelijk aaien. Ze vind het ook helemaal leuk om in zo'n hamsterbal door de kamer te racen. Natuurlijk sluiten we dan Zusje en Beppie even op in de bench en zorgen we dat we dat doen als de katten boven liggen te pitten of buiten zijn.
Overdag staat de pluisresidence beneden op tafel bij ons en s'nacht staat tie bij Storm op zijn kamer met de deur dicht ivm de katten.
Als we 's avond eten aan tafel dan zit Pluissie ook vaak te knagen aan zijn maiskolf, het is een echte gezelligerd. Nooit geweten dat dwerghamsters zo leuk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten