vrijdag 28 maart 2014

Appeljasje a la Miertje KakelbontIk heb al een aantal appeljasjes op verzoek gehaakt en heb nu een patroontje ontwikkeld wat het beste past om de meest gemiddelde appel. Deze heb ik voor jullie uitgeschreven en 2 mensen hebben een proefappeljasje gehaakt om te kijken of t klopte en wat aanpassingen gedaan. Volgens de vereniging van appeljasjeshakendehuisvrouwen klopt tie zo. Mocht je m uitproberen en iets tegen komen waarvan je denkt: heeeeey dat klopt niet!!, laat het me dan weten dan kan ik kijken of ik het nogmaals moet aanpassen.
Veel plezier met haken!! en als je m maakt, de tag op IG is #helpdeappeltjesdewinterdoor 
Haak 5 l sluit met 1 hv tot een ring

Toer 1: 3 losse (is eerste stokje) 2 stokjes,*1 l, 3 stokjes*. Herhaal *-* nog 3 keer, 1l en sluit met een hv bovenin het eerste st. Je hebt nu 5 groepjes van 3 stokjes. Keer het werk om.

Toer 2: begin in de l opening tussen de st van de vorige toer: 3 l (is eerste st),1 st,1l, 2st ,1l,  in dezelfde opening. Ga naar de volgende l opening tussen 2st van de vorige toer en haak daar ook 2st, 1l, 2st,1l en herhaal dit tot je rond bent. Sluit dan met een hv bovenin het eerste st van deze toer.(je hebt nu 10 groepjes van 2 stokjes) Keer het werk.

Toer 3: haak 3 losse (is eerste st), 2st, 1l in de l opening van de vorige toer.. In de volgende l opening haak je 3 st, 1l en herhaal dit tot je rond bent en sluit weer met een hv bovenin het eerste st van deze toer.(deze toer heb je 10 groepjes van 3 stokjes in totaal) Keer het werk.

Toer 4,5 en 6 zijn het zelfde als toer 3.

Toer 7: 3l(eerste st) en 2 st in de eerste l opening van de vorige toer, 1 l. 3st, 1l in volgende l opening, herhaal nog 8 keer. Maar de laatste keer laat je de l aan het eind weg. Eindig dus met een stokje (in totaal 10 groepjes van 3 stokjes) en keer dan het werk

Toer 8: 4l (= 1st plus 1l), 3st in de eerste l opening van de vorige toer,1l en herhaal nog 7 keer. In de volgende l opening haak 2st, 4l en sluit met een hv in de bovenkant van het eerste stokje van de vorige toer. (in totaal 8 groepjes van 3 st plus 1 st aan t begin en 1 st aan t einde) Knip draad af en hecht af.

Toer 9: Hecht een nieuwe kleur aan in het bovenste hoekje waar je geëindigd was, 1l, en haak rond met v. Bij de stukjes waar je om een dwars stokje heen moet haken, haak je 3 v. eindig met een hv in de eerste v. (42 v) Dan haak je 20 l en eindig je met een hv in dezelfde v als waar je begon.
Zet een leuk knoopje aan en je appeljasje is klaar!!!

1 opmerking:

  1. Oh ik vind ze geweldig,ik ga eerdaags eens proberen of het mij lukt,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen